„М:телов“ хуманитарни телефонски број 1414 за помоћ лијечењу Милоша Божовића из Источног Сарајева, који је на фудбалској утакмици у августу 2014. године доживио тешку повреду главе, активан је од данас до краја марта.

Организатор акције је Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, која је недавно овим поводом одржала конференцију за новинаре, на којој је Милошев отац Александар рекао да се након дужег периода на клиници „Неуровита“ у Москви појавила могућност за третман матичним ћелијама који би омогућио опоравак његовог сина.

Према његовим ријечима, лијечење није могло бити раније започето због пандемије вируса корона, а Милошев одлазак за Москву планиран је половином априла.

Лијечење би требало да траје двије године, а Милош Божовић би након првог третмана свака два до три мјесеца требао да се подвргне новим третманима.

За његово лијечење у Москви потребно је 62.598 евра, те још додатних 15.000 евра неопходних за трошкове породице која је у пратњи и ангажман специјалног авиона за његов транспорт.

Милош Божовић био је голман Фудбалског клуба „Славија“ из Источног Сарајева, а у мечу јуниорских екипа „Славије“ и „Звијезде“ из Градачца у августу 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

Божовић је имао бројне хируршке интервенције, лијечење у БиХ и иностранству, али његова борба ту не престаје.

Он је сада на кућном лијечењу у породичном дому у Источном Сарајеву, а његово здравствено стање захтијева сталну његу и помоћ.