Поводом свог трећег рођендана играоница „Звончица“ је вечерас у Парохијском дому за најмлађе суграђане организовала позоришну представу „Петар Пан“ која је окупила велики број посјетилаца. Према ријечима једне од власница играонице, Снежане Дангубић, задовољни су одзивом али и реакцијама публике.

  • Играоница сваке године најмлађим суграђанима приреди неко изненађење поводом рођендана. Овај пут смо одлучили да то буде у нешто већем броју па смо представу организовали у Парохијском дому како би што већи број малишана могао да присуствује. Насмијана лица дјеце говоре све, драго ми је да су уживали и надам се да ћемо се и убудуће окупљати и дружити, истакла је Дангубићева.

Представу су извели чланови позоришта „Маслачак“ из Бијељине који често гостују у Сокоцу.

  • Представу „Петар Пан“ написао је Јовица Тишма, музику је радио Љуба Нинковић и она је заиста прилагођена различитим узрастима дјеце, која имају прилику да погледају добро познату причу о дјечаку Петру Пану у новом руху, јер у овој верзији приче он жели да одрасте. Пуна је музике и плеса и дјеца је јако воле. Представа је у складу са именом играонице, чији је рођендан и повод нашег доласка у Соколац, рекла је глумица овог позоришта Марија Ћосић и истакла да са играоницом „Звончица“ имају успјешну сарадњу.

Позориште „Маслачак“ је мала група професионалних и аматерских глумаца која се бави извођењем дјечијих представа за предшколски и нижи школски узраст. Позориштанце има редован репертоар у Бијељини и Брчком, а често гостују и у другим градовима, у сарадњи са центрима за културу широм Босне и Херцеговине.