Саобраћај се на већини путева јутрос одвија редовно, али због ниске јутрање температуре поледице има у вишим предјелима, преко планинских превоја и на прилазу мостовима и тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја у Трну гдје се гради кружна раскрсница, на укрштању магистралног пута и регионалног пута.

Због деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска-Гусни пут, долазиће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута Брод на Дрини-Врба од 8.00 до 15.00 часова. Из истог разлога повремене обуставе ће бити и код кампа Хум-Житински поток, према граничном прелазу Шћепан поље.

До повремених обустава саобраћаја због деминерских радова долазиће и на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, од 8.00 до 15.00 часова, на начин 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Радови су актуелни на магистралним путнима правцима Руданка–Добој, Челинац-Котор Варош, у тунелу Угар на дионици Црна Ријека-ентитетска граница, Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, гдје се вози само једном саобраћајном траком, затим Бањалука-Стари Мејдан и Брод на Дрини-гранични прелаз Хум.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Челинац-Укрина, Шипово-Ново Село и Језеро-Шипово, а због клизишта и даље се једном траком вози на дионици Укрина-Горња Вијака.

На путним правцима Круг фабрике „Инцел“-гранични прелаз Градишка, Котор Варош-ауто-пут-гранични прелаз Градишка, Лепеница-ентитетска граница Блажевац, Станић Ријека-ауто-пут-гранични прелаз Градишка и Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-гранични прелаз Чемерница креће се превоз вангабаритног терета.

У Федерацији БиХ, због радова на санацији расвјете у тунелу Салаковац на путу Мостар-Јабланица, данас ће се од 10.00 до 15.00 часова саобраћати наизмјенично, једном траком.

Радови се изводе и у тунелима Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и Скела на путу Јајце-Доњи Вакуф, па се на тим локацијама током дана саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима саобраћај обуставља.

Спорије, због радова саобраћај се одвија и на путним правцима на излазу из Сребреника према Орманици, на излазу из Љубушког према Грудама и Столац-Хутово у мјесту Церовица.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.