ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 7 часова:  -11 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -11 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: -11 ͦC

Влажност ваздуха:   90  %

Вјетар:  Тихо без вјетра

Ваздушни притисак:  911 mbar

Падавине: /

Висина снијега: /

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ: Нису имале интервенција у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Пале:

За данас, 03.03.2022. године планирани су радови на 10 kV воду Стамболчић и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09,00 – 14,00 часова потрошачима у насељима: Горовићи, Сјетлина, Подвитез, Ћемановићи, Цареве Воде и Хоточине.   

                                                       

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на већини путева одвија редовно, али због ниских јутрањих температура возаче јутрос упозоравамо на поледицу у вишим предјелима и преко планиских превоја  и на прилазу  мостовима и тунелима. Повећана је и опасност од одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, па возачима савјетујемо да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме. На путевима гдје се изводе радови постављена је привремена саобраћајна сигнализација , чије је поштовање обавезно.

-Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска- Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1 -109, Брод на Дрини 2 – Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Ради извођења деминерских радова код кампа Хум – Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1 – 111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

 – Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         16       прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   48         пријема,

ДЗ ФОЧA:          11       прегледа,  2   кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Није било порода

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица и три дјечака