ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 7 часова: -10   ͦC

Најнижа температура у току ноћи:   -10   ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: -11  ͦC

Влажност ваздуха:  91 %

Вјетар: –

Ваздушни притисак: 907 mbar

Падавине: –

Висина снијега: –

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Ново Сарајево:

Јуче ујутру запаљена напуштена кућа у ул“Озренска 39“.Интервенисала два ватрогасца са једним ватрогасним возилом у времену од 07,22-08,55 часова.Пожар угашен уз причињену материјалну штету.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Фоча:

Јуче од 11,30 часова дошло је до квара на 10 кв далеководу“Челебићи“Комплетан далековод је без напона.

Пале:

Због радова на 10 kV воду Стамболчић, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Горовићи, Сјетлина, Подвитез, Ћемановићи, Цареве Воде и Хоточине.

Рудо:

Због радова на 10 kV воду Стргачина, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Соколовићи, Мрсово, Полимље, Гаочићи, Бишевићи, Сетихово, Гривин, Равно Сетихово, Горња и Доња Стрмица, Омачина, Баре, Стргачина, Арбанаси, Грабовик, Бјељевине, Зарбовина, Радожеље, Пазаље, Подаврело и Хунковићи.

Ново Горажде: Због радова на 10 kV воду Козара -Подкозара, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима Козара и Подкозара.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Ниске температуре овога јутра погодују формирању поледице на коловозу, због чега позивамо на појачан опрез.Посебно издвајамо дионице у планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима,а упозоравамо и на учестале одроне камења и земље

-Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска- Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1 -109, Брод на Дрини 2 – Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Ради извођења деминерских радова код кампа Хум – Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1 – 111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком. обустављен.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта. На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 14 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 44 пријема,

ДЗ ФОЧA: 18 прегледа, 3 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођене двије дјевојчице и један дјечак,

КЦ ФОЧА: није било порода.