Идеални услови за скијање на Јахорини настављени су и у марту, а многобројни посјетиоци олимпијске планине имају прилику да уживају на 47 километара ски-стаза на којима је тренутно 120 центиметара утабаног снијега који је одлична комбинација природног и вјештачког, саопштено је из Олимпијског центра Јахорина.

Јахорина ове сезоне биљежи рекордну посјећеност – на њеним стазама до сада је скијало више од 360.000 скијаша, а очекује се да ће добри услови за скијање бити настављени током цијелог марта.

Олимпијски центар „Јахорина“ посјетиоцима у марту нуди вожњу затвореним типом сњежног табача, као једну од омиљених активности свих посјетилаца, ујутро и увече.

  • Ове савршене понуде представљају спој активности у којима посјетиоци могу уживати на Јахорини, као што су излазак и залазак сунца, панорамска вожња сњежним табачем и уживање у прекрасним погледима на оближње планинске врхове, врхунска храна, и најбоље скијање, истичу из Олимпијског центра.

Додаје се да је март карактеристичан и по сјајним забавама на врху планине на отвореном, као и по осмомартовским прославама, укључујући и бесплатно дневно и ноћно скијање за даме 8. марта.

Олимпијски центар „Јахорина“ настоји да обрадује све своје посјетиоце у марту, тако да од 10. до 13. марта за све скијаше, те оне који тек уче како да савладају овај зимски спорт, обезбјеђује попуст од 20 одсто на четвородневне, тродневне, дводневне, те једнодневне карте за скијање, а једини услов за скијаше је да купљене карте искористе у овом периоду.

Из Олимпијског центра подсјећају да ће 11. и 12. марта бити одржан фестивал електронске музике на којем ће наступити позната регионална и домаћа имена.

Иако ће овим догађајем бити званично завршена ски-сезона на Јахорини, из Олимпијског центра истичу да се добро скијање на Јахорини наставља док год буду постојали услови за то.