Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, по мјестимично влажним коловозима, а због ниске температуре могућа је поледица, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона, а возачима се савјетује да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Због радова у Трну, измијењен је режим саобраћаја на путу Челинац-Котор Варош и Челинац-Укрина, Руданка–Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Бањалука-Стари Мајдан два, Језеро-Шипово, Шипово-Ново Село, Укрина-Горња Вијака.

Због активираног клизишта саобраћа се отежано, једном саобраћајном траком на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, на регионалном путу Бистрица-Подграб у мјесту Филиповићи и на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет превози се на путним правцима Лепеница-Блажевац и Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-Чемерница, гдје возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку дионице Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн и на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ расквашеног снијега на коловозу има на путним правцима Рипач-Врточе и Шујица-Купрес, гдје је потребан појачан опрез, а на осталим путевима саобраћај се одвија по мјестимично влажном коловозу. Могућа је поледица у планинским предјелима, на мостовима и прилазима тунелима, а у западним крајевима јаки удари вјетра.

Због радова у тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц-Јабланица и у тунелу „Скела“ на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима обуставља.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима Сребреник-Орманица, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.