ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: – 4 ͦС

Најнижа температура у току ноћи:- 4 ͦC

Tемпература на 5 цм изнад тла: – ͦC

Влажност ваздуха:91 %

Вјетар: сјеверозападни 2 м/s

Ваздушни притисак: 906 мbar

Падавине: 0,6 l/m²

Висина снијега: 2 cm

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Напајање електричном енергијом уредно, без кварова и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Сви путни правци су проходни, а коловози су претежно мокри и клизави, осим у западним крајевима и на крајњем југу. У вишим предјелима снијег се задржава на коловозима. Скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона камења и земље. Без обзира на временске и саобраћајне услове, возачима савјетујемо да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

-Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска- Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1 -109, Брод на Дрини 2 – Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Ради извођења деминерских радова код кампа Хум – Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1 – 111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта. На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 15 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 16 пријема,

ДЗ ФОЧA: 33 прегледа, 5 кућних посјета.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођена једна дјевојчица и три дјечака.

КЦ ФОЧА: рођен један дјечак.