Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима због снијега који пада.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на мјестимично заснијежене коловозе и поледицу у вишим планинским предјелима и преко превоја, док је поледица због ниских температура могућа и у нижим предјелима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Возачима из АМС савјетују да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без зимске опреме, која је законски обавезна, а због лоших временских услова и неопходна.

Данас почињу радови на дионици магистралног пута Ивањска – Шарговац због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим у одвијању саобраћаја у мјесту Трн, на силаску са надвожњака, на укрштању магистралног и регионалног пута.

На дијелу магистралног пута Челинац – Котор Варош и на дионици регионалног пута Челинац – Укрина измијењен је режим у одвијању саобраћаја због изградње разводне мреже водовода.

Због деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска – Гусни пут повремено ће бити обустављан саобраћај на дионици магистралног пута Брод на Дрини два – Врба, на подручју општине Фоча, од 8.00 до 15.00 часова у интервалима по 30 минута.

Због деминерских радова код кампа Хум – Житински поток повремено ће бити обустављан саобраћај на дионици магистралног пута Брод на Дрини два – граница са Црном Гором /Шћепан Поље/ од 8.00 до 15.00 часова у интервалима по 30 минута.

Повремене су получасовне обуставе саобраћаја због деминерских радова и на дионици регионалног пута Поље – Подновље, у мјесту Горњи Божинци, на подручју Дервенте, у времену од 8.00 до 15.00 часова.

На дионици магистралног пута Руданка – Добој један измијењен је режим одвијања саобраћаја ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Руданка – Добој измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на споју тог магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка на ауто-путу.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака,као и на регионалном путу Бистрица – Подграб.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука – Стари Мајдан два, због радова, као и на дионицама регионалних путева Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/ и Језеро – Шипово.

На путним правцима Котор Варош – ауто-пут – гранични прњлаз Градишка, граница ФБиХ/Републике Српске Лепеница – граница Републике Српске/ФБиХ Блажевац и граница ФБиХ/Републике Српске Луке – Власеница – Хан Пијесак – Соколац – Рогатица – граница Републике Српске/ФБиХ Чемерница креће се превоз вангабаритног терета, па возаче из АМС моле да на тим правцима возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ због радова у тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц – Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, док се у ноћним часовима, од 23.30 до 4.30 часова, саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“ током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, а од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова саобраћај се одвија и на путним правцима Сребреник -Орманица, Груде – Љубушки и Столац – Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.