ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: – 4 ͦС

Најнижа температура у току ноћи – 5 ͦC

Tемпература на 5 цм изнад тла:- 5 ͦC

Влажност ваздуха: 91 %

Ваздушни притисак: 908 мbar

Вјетар: сјеверо-западни: 1 м/s

Падавине: 2 l/m²

Висина снијега: 4 cm

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису имале интервенција у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Пале:

За данас, 07.03.2022. године, планирани су радови на 10 kV воду Стамболчић и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09,00 -14,00 часова потрошачима у насељима Хоточине 1 и Хоточине 2.

Источна Илиџа:

За данас, 07.03.2022. године, планирани су радови на 10 kV воду Касиндо и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11,00 – 14,00 часова потрошачима у улицама: Касиндолског Батаљона, Колубарска, Бранка Радичевића, Хајдук Вељка, Бојовића, као и у дијеловима улица: Гатачка, Грабска, Филипа Вишњића, Младичка, Соколска, Бошка Вујадина и Трг Мирослава Берјана.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Због снијега који пада, саобраћај се јутрос у РС одвија по мокрим и клизавим коловозима. У вишим планинским предјелима и преко превоја, скрећемо пажњу на мјестимично заснијежен коловоз и поледицу, док је поледица због ниских температура могућа и у нижим предјелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, упозоравамо на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без зимске опреме, која је законски обавезна, а због лоших временских ускова и неопходна.

-Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска- Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1 -109, Брод на Дрини 2 – Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Ради извођења деминерских радова код кампа Хум – Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1 – 111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком. обустављен.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта. На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 25 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 11 пријема,

ДЗ ФОЧA: 27 прегледа, 6 кућних посјета.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Није било порода

КЦ ФОЧА: Није било порода