Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку свим женама поводом 8. марта – Међународног дана жена и истакла да је потреба за даљом еманципацијом жена трајни задатак друштва у цјелини.

Цвијановићева је истакла да је обиљежавање 8. марта, празника који симболизује борбу за права и једнакост жена, прилика на подсјећање на дуг пут који су жене прошле у настојању да остваре социјалну и родну равноправност.

„Република Српска, као зрело демократско друштво, на путу укључивања жена у јавни, професионални и политички живот постигла је пуно, али потреба за даљом еманципацијом жена, побољшањем њиховог економског и социјалног положаја, као и заштите од свих облика дискриминације, трајни је задатак друштва у цјелини“, истакла је Цвијановићева.

Она је навела да ће, стремећи највишим стандардима у подручју родне једнакости, институције Републике Српске наставити да кроз своје политике и мјере доприносе унапређењу права и положаја жена, оснаживању, као и подизањем свијести о њиховом значају и улози у друштву.

Цвијановићева је пожељела свим женама и њиховим породицама пуно здравља, среће и успјеха, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу предсједника Републике Српске.