По 22. пут, општина Соколац организовала је пријем за најуспјешније спортисте, тренер и спортске раднике. Исидора Боровчанин, члан Карате клуба „Гласинац“, другу годину заредом, понијела је највише признање – спортиста године, одлучио је стручни жири у саставу: Срна Рајак, предсједница Савјета за спорт, и чланови Савјета Сретко Марјановић, Бојан Копривица, Дејан Елез и Томислав Тамбурић.

Носилац је мајсторског звања у каратеу – црни појас II ДАН. Стални је репрезентативац БиХ и Републике Српске од 2012. године, вишеструка првакиња БиХ и РС, учесница европских и свјетских такмичења. Исидора је истакла да јој ово признање представља велику част.

  • Захваљујем се начелнику општине, који ми пружа подршку све вријеме, тренеру Миодрагу Боровчанину и свим суграђанима. Сваки свој успјех не доживљавам као лични већ као успјех овог града. Честитам свим награђеним спортистима и желим им много успјеха у наставку каријере. Поручила бих им да никада не одустају од својих снова – казала је она.

Осим Исидоре, у десет најбољих и награђених спортиста, изабрани су: Сара Лучић (Атлетски клуб „Гласинац“), Лука Вељовић (Боксерски клуб „Гласинац“), Александар Лучић (АК „Глаинац“), Немања Печеница (КК „Соколац“), Ана Ашоња (Одбојкашки клуб „Гласинац“), Стефан Милинковић (Футсал клуб „Гласинац Соколац“), Мирослав Мирковић (Рукометни клуб „Гласинац“), Валентина Ћајић (Стрељачки клуб „Гласинац“) и Синиша Шкобо (ФК „Гласинац 1936″).

За тренера 2021. године изабран је Јован Боровчанин, који са својим Рукометним клубом „Гласинац“, посљедњих неколико година биљежи само успјехе. Прваци су јесењег дијела сезоне Друге лиге – група исток и озбиљан претендент за улазак у Прву лигу Републике Српске.

  • То ће бити највећи успјех за клуб откад постоји, 2012. године. Захваљујем се дјечацима, сада већ момцима, на труду и раду, што су предано пратили мене и на тај начин узвратили ми све чему сам их научио. Слободно могу рећи да смо поставили љествице и стандарде, на којим се нећемо зауставити – рекао је Боровчанин.

Према одлуци жирија, најуспјешнији клуб у прошлој години је ОК „Гласинац“, који постоји више од четврт вијека и доказани је расадник бројних талентованих одбојкашица, које су срећу окушале у цијењеним клубовима и великим земљама. Тренутно се такмиче у Првој лиги РС и налазе се на врху табеле, чувајући високо 3.мјесто.

  • Захваљујем се жирију и општини што су препознали наш рад и одлучили да баш наш клуб понесе овако вриједно признање. Конкуренција је била заиста јака и дјевојке су веома задовољне и мотивисане да још боље играју. Настојаћемо да се идуће године попењемо за степеницу више и задржимо ово признање – истакао је тренер ОК „Гласинац“ Марко Обреновић.

Награђене су и најперспективније младе наде општине Соколац, и то: Лана Батинић (ОК „Гласинац“), Сергеј Дурић (Планинарско друштво „Гласинац“), Стефан Јањуш (Карате клуб „Гласинац“), Ђорђе Јовановић (КК „Соколац“), Јован Каповић (ФК „Гласинац 1936″), Новак Ковачевић (ФК „Соколац“), Уна Крешталица (Плесни клуб „Ника“), Маријана Мијатовић (СК „Гласинац“), Ведран Перишић (РК „Гласинац“), Кристина Реновица (АК „Гласинац“) и Тамара Тошић (АК „Гласинац“).

Начелник општине Милован Бјелица поручио је да су управо они будућност нашег града.

  • Веома сам задовољан успјехом наших спортиста и хвала им што нас на најбољи начин представљају на свим такмичењима. Општина Соколац подржава све спортисте, а тако ће остати и у наредном периоду. У току протеклих десет година уложено је преко шест милиона конвертибилних марака за подршку спортистима, одржавање спортских клубова, рехабилитацију постојеће и изградњу нове спортске инфраструктуре. Имамо у плану да уђемо у још један пројекат, а то је изградња затвореног базена. Циљ руководства општине је да се што више младих укључи у спорт, како би се изоловали из лошег друштва и не би проводили вријеме на улици. Поздрављам младост и молим их да отворе очи, слушају родитеље и представнике релевантних институција који упозоравају на бројне опасности са којима се сви у свијету, па тако и ми у малим срединама, све више данас суочавамо – додао је Бјелица.

Стручни жири је одлучио да се додијеле и посебна постхумна признања за Павла Нинковића (1988-2021), једног од најспремнијих планинара, скијаша и бициклиста који је био неприкосновен у адреналинским спортовима, те за Предрага Крсмановића (1965-2021), успјешног спортског радника и тренера, који је бројне медаље донио за Соколац са Кошаркашким клубом „Гласинац“.