ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 7 часова:  -7 ͦC

Најнижа температура у току ноћи:   -7 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла:       -8 ͦC

Влажност ваздуха:     90%

Вјетар:  сјеверо-западни 4 m/s

Ваздушни притисак:    910  mbar

Падавине:      0,7  l/m2

Висина снијега:  5 cm

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Фоча:

Интервенција на гашењу помоћног објекта на подручју Мињевине у времену од 17,10-19,00 часова.

Пожар гасила два ватрогасца са једним ватрогасним возилом. Пожар угашен.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Пале:

Због радова на 10 kV воду Стамболчић, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима  Хоточине 1  и Хоточине 2.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на већини путева у РС одвија редовно, по мјестимично влажним коловозима. У вишим предјелима и преко планинских превоја на коловозу мјестимично има угаженог снијега. Због ниских температура, на свим влажним локалитетима, скрећемо пажњу на формирање поледице, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз.

-Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска- Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1 -109, Брод на Дрини 2 – Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Ради извођења деминерских радова код кампа Хум – Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1 – 111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

 – Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:               6   прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:        66   пријема,

ДЗ ФОЧA:     19   прегледа, 2 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођене три дјевојчице,

КЦ ФОЧА: рођене двије дјевојчице.