Првак БиХ и Републике Српске у боксу Лука Вељовић, члан соколачког боксерског клуба „Гласинац“ наступиће на Европском првенству за такмичаре до 22 године у Поречу, које сутра почиње.

Тренер Предраг Бартула рекао је Срни да сутра са Вељовићем путују и Томислав Вукомановић из бањалучког клуба „Свети Георгије“ и Лео Цвитановић из бијељинског „Радника“.

Европско првенству у боксу за такмичаре до 22 године биће одржано од 11. до 24. марта у Поречу у Хрватској. Из БиХ ће на овом такмичењу наступити седам боксера.

Бартула је сматра великим успјехом што први пут у посљедних више од 20 година у борилачким вјештинама наступа спортиста са Сокоца у репрезентацији Републике Српске и БиХ на међународном такмичењу за сениоре.

Према његовим ријечима, Вељовић се прошле године изборио за наступ за репрезентацију БиХ и одлазак на такмичење освојивши прво мјесто на Првенству Српске и сениорском првенству БиХ у боксу.

Тренер „Гласинца“ је додао да чланови клуба Рајко Томовић, прошлогодишњи најбољи јуниор Републике Српске, и Марија Амовић од сутра до недјеље, 13. марта, учествују у Вогошћи на завршном такмичењу Првенства БиХ у боксу за младе узрасте.