ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: …………………………- 1  ͦС

Најнижа температура у току ноћи …………- 2  ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла…………….-2   ͦC

Влажност ваздуха:………………………………..85  %

Вјетар: …… сјеверозападни………………..    4  м/s

Ваздушни притисак………………………….   913  мbar

Падавине:………………………………………..    0,1  l/m²

Висина снијега………………………………….   2 цм

 

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Општина Вишеград: Јуче у 14,10 часова интервенција на гашењу запаљеног димњака на породичној кући у насељу Сасе, интервенцијом два ватрогасца угашено у 15,10 часова.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Општина Пале: данас, 10.03.2022. године, због радова на 10 kV воду Сумбуловац, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:30 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Мокро-доњи дио, Лаушевац, Сумбуловац, Јеловци, Брезовице, Раковац, Подраковац, Доња Љубогошта, Рогоушићи и Бјелогорци.

АУТО МОТО САВЕЗ:

На већини путева у Републици Срспкој коловоз је мјестимично влажан и клизав, а скрећемо пажњу на учестале одроне земље или камења. Због јутарњег мраза  може се очекивати формирање поледице, посебно на дионицама у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима.

-Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска- Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1 -109, Брод на Дрини 2 – Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Ради извођења деминерских радова код кампа Хум – Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1 – 111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

 – Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:          15     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    46     пријема,

ДЗ ФОЧA:           10    прегледа, 2 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођене три дјевојчице и два дјечака.

КЦ ФОЧА: рођена једна дјевојчица.