ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 7 часова: -13  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -13  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: -14  ͦC

Влажност ваздуха: 88 %

Вјетар: сјеверни 1 m/s

Ваздушни притисак: 920 mbar

Падавине: 0,7 l/m2

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ: Нису имале интервенција протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Пале:

За данас 11.03.2022. године, планирани су радови на 10 kV воду Сумбуловац и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08,30 – 14,00 часова потрошачима у насељима: Лаушевац, Јеловци, Раковац, Подраковац, Љубогошта.

Рудо:

За данас 11.03.2022. године, планирани су радови на 10 kV воду за ТС Миоче 2 и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09,00 – 14,00 часова потрошачима у насељу Миоче.

АУТО МОТО САВЕЗ:

На већини путева у РС саобраћај се одвија редовно,  по сувим и мјестимично влажним коловозима. Због ниских јутарњих температура, могући су наиласци на поледицу, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима. На дионицама у усјецима и поред камених косина скрећемо пажњу на учестале одроне, а на путевима са санационим радовима, на измијењен режим вожње и обавезно поштовање привремене саобраћајне сигнализације, која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

-Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска- Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1 -109, Брод на Дрини 2 – Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Ради извођења деминерских радова код кампа Хум – Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1 – 111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

 – Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         10       прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    36       пријема,

ДЗ ФОЧA:             7    прегледа,  6  кућних посјета.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођен један дјечак

КЦ ФОЧА: Није било порода