Укупна десезонирана индустријска производња у БиХ у јануару мања је за 1,4 одсто у односу на претходни мјесец, подаци су Агенције за статистику БиХ.

Индустријска производња у БиХ, календарски прилагођена, у јануару биљежи раст од три одсто у односу на исти мјесец прошле године.

Производња енергије у јануару већа је за 1,3 одсто у односу на децембар лани, интермедијарних производа за 0,7 одсто, док је производња нетрајних производа за широку потрошњу мања за 0,1 одсто, капиталних производа за 2,1 одсто и трајних производа за широку потрошњу за 9,5 одсто.

У јануару ове, у односу на исти мјесец прошле године, производња капиталних производа већа је за 18,2 одсто, интермедијарних производа за девет одсто, нетрајних производа за широку потрошњу за 5,1 одсто, трајних производа за широку потрошњу за 4,3 одсто, док је производња енергије мања за 5,1 одсто.

Десезонирана индустријска производња у вађењу руда и камена у јануару већа је за 2,4 одсто у односу на претходни мјесец, док је у прерађивачкој индустрији мања за 0,4 одсто, а у производњи и снабдијевању електричном енергијом и гасом за 1,9 одсто.

Индустријска производња, календарски прилагођена, у јануару у односу на исти мјесец лани, већа је у прерађивачкој индустрија за 8,4 одсто, у вађењу руда и камена за шест одсто, док је у производњи и снабдијевању електричном енергијом и гасом забиљежен пад од 7,6 одсто.