ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 7 часова: -16 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -16 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: -16 ͦC

Влажност ваздуха: 86 %

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 922 mbar

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Пале:

Запаљена породична кућа на подручју Корана, ул“Змај Јовина“.Интервенисало пет ватрогасаца са два ватрогасна возила у времену од 17,40-18,45 часова.Пожар угашен уз причињену велику материјалну штету.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:  Напајање ел.енергијом уредно,без прекида и најављених радова.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

На већини путева у РС саобраћај се одвија редовно, по претежно сувим коловозима. Због ниских температура, на свим влажним локалитетима, скрећемо пажњу на формирање поледице, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз.

-Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска- Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1 -109, Брод на Дрини 2 – Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Ради извођења деминерских радова код кампа Хум – Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1 – 111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

 – Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:                 13    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:           30    пријема,

ДЗ ФОЧA:         21   преглед , 4 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођен један дјечак и једна дјевојчица,

КЦ ФОЧА: није било порода.