Унија студената Републике Српске и Студентски парламент Универзитета у Источном Сарајеву најоштрије су осудили срамну одлуку Обавјештајно-безбједоносне агенције и Граничне полиције БиХ, којом је забрањен улазак у БиХ професору Милошу Ковићу.

Ове студентске организације истичу да је ријеч о веома угледном професору који широм Републике Српске говори о историји српског народа, што је очигледно засметало одређеним структурама политичког Сарајева, те су донијели такво скандалозно рјешење.

  • Таквим поступком, наши студенти катедре за историју и археологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, ускраћени су за наставни процес када су у питању предмети на којима је професор Ковић одговорни наставник, наводи се саопштењу ових студентских организација.

Они од надлежних институција захтијевају да хитно и без одлагања ставе ван снаге скандалозну одлуку како би се наставни процес одвијао без проблема, јер у супротном, како су најавили, студенти ће своје незадовољство изразити путем јавних окупљања.

Гранична полиција БиХ је у суботу, 12. марта, забранила улазак у БиХ професору Милошу Ковићу уз образложење да „представља пријетњу по безбједност БиХ“.