Поводом обиљежавања 4. априла – Дана полиције Републике Српске, припадници Полицијске станице Соколац организовали су данас Дан отворених врата за дјецу из соколачке Установе за предшколско васпитање и образовање.

Ово је активност која се већ одржава традиционално, а којом се дјеци на њима прилагодљив начин показује опрема и средства која полицијски службеници користе у свакодневном раду.

Полицајци су представили своја материјална и техничка средства којима расплажу. Тако су дјеца из вртића могла да погледају униформе, наоружања, дуге и кратке цијеви, затим средства за везивање, службене палице, панцире, службене аутомобиле, као и опрему за посебне снаге полиције тзв. корњачу.

Вршилац дужности директора Установе за предшколско васпитање и образовање Споменка Маловић је истакла да су наши најмлађи суграђани показали задовољство оним што су имали прилику да виде, а неки су рекли да ће и они када порасту, бити полицајци.

  • Морам истаћи да нас је ова посјета веома обрадовала. Част нам је и задовољство што смо имали прилику да угостимо полицајце у дворишту наше Установе. Дјеца су уживала, они би све да виде, пробају, апсолутно их све занима. Полицајци су показали малишанима да су они ти који брину о њима и чувају њихову безбједност – нагласила је Маловићева.

Током данашњег дружења, закључено је да је организовање оваквих активности веома важно, јер се тако развија љубав према овом позиву, нестаје страх од полицајаца и дјеци се може указати колико је полицијски службеник битан у њиховом одрастању.