Хуманитарни „М:тел“ телефонски број 1432 за помоћ у лијечењу Владимира Станојевића из Источног Новог Сарајева, којем је неопходна трансплантација бубрега, активан је  до краја априла.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац изјавио је новинарима да четрдесетпетогодишњи виолиниста Владимир Станојевић из Источног Новог Сарајева болује од тешког обољења бубрега, а за изљечење је неопходна трансплантација у Бјелорусији за коју је потребно око 150.000 КМ.

  • Желим да позовем све људе добре воље, институције, привреднике који могу да се укључе и подрже акцију како би у што краћем року прикупили одређена средства и како бисмо омогућили да наш Владимир оде у Бјелорусију – истакао је Скакавац.

Он је додао да ће општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа формирати Организациони одбор који ће радити свакодневно.

Скакавац је напоменуо да сви који желе да на било који начин помогну овој породици могу да дођу у просторије општинске организације ЦК гдје ће добити све потребне информације.

Станојевић је истакао да је већи дио живота провео у сарајевској општини Хаџићи и сматра да је његово обољење, које му је дијагностиковано 1999. године, највјероватније посљедица осиромашеног уранијума које је користио НАТО током бомбрадовања 1995. године.

Станојевић је истакао да се 1999. године разболио и његов отац, коме је дијагностикована леукемија.

  • Лијечио сам се на ВМА у Србији, имао различите терапије, а од маја прошле године сам на дијализи, а то је мукотрпан процес, који траје по четири, четири и по часа – истакао је Станојевић, напомињући да је припремио сву потребну документацију за Бјелорусију.

Према његовим ријечима, у потребних 150.000 КМ урачунати су и трошкови за прегледе послије операције.

  • Надам се да ће све бити у реду, уз помоћ Бога – истакао је Станојевић који је искористио прилику да се захвали породици, пријатељима на помоћи и подршци, као и општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, општинској организацији Црвеног крста Источна Илиџа те градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу.