Развојна агенција Републике Српске /РАРС/ данас ће на инфо-дану у Источном Сарајеву представити могућности за учешће у Акцелератор програму намијењеном почетницима у пословању чије су пословне идеје засноване на иновацији, знању и новим технологијама.

Акцелатор програм биће одржан током маја и јуна у Источном Сарајеву, а рок за пријаву на јавни позив је 18. април, саопштено је из РСРС-а.

Учесници програма добијају бесплатну обуку током које добијају знања и вјештине потребне за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области.

Осим тога, добијају и новчане и неновчане награде за најуспјешније пословне идеје, подршку у проналаску додатних извора финансирања и подршку у повезивању са потенцијалним партнерима у земљи и иностранству.

Програм се организује у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву – Економски факултет Пале, градом Источно Сарајево и општинама у његовом саставу, Градском развојном агенцијом и Заводом за запошљавање Републике Српске.

Инфо-дан у Источном Сарајеву заказан је за 11.00 часова, а снимање кадрова и изјаве за новинаре предвиђени су у 12.30 часова у Административном центру Владе Републике Српске.