Конкурс за избор најљепше фотографије на фото конкурсу „Ухвати тренутак“ који је почетком марта расписала Туристичка организација Соколац, затворен је у понедјељак 11. априла и исти дан су проглашени побједници.

Према оцјенама стручног жирија у саставу Ана Добриловић – академски сликар, Милијана Иванић – архитекта и Бојан Тошић – фотограф, најљепша је фотографија  „Ферата“ коју је направио Предраг Добриловић, док су пратиоци Фејсбук странице Туристичке организације највише гласова дали фотографији „Равна Романија“ аутора Зорице Антонић.

„Равна Романија“ – Зорица Антонић

Далиборка Крстајић из Туристичке организације Соколац навела је да је на конкурс стигло 68 фотографија од 26 аутора.

  • Фото конкурс је расписан у циљу промоције Сокоца и Романије, и свега онога што посјетиоци у Сокоцу могу да виде и доживе на нашим просторима. Тема овогодишњег конкурса је „Ухвати тренутак“ кроз који су аутори фотографија могли да представе оно што би жељели да покажу и препоруче посјетиоцима који дођу овдје, активности на отвореном, знаменитости, те омиљене локације. Стручни жири је, водећи се критеријумима као што су композиција, свјетлост, боја, симетрија и одговор на дату тему као најбољу изабрао фотографију под називом „Ферата“ док је фотографија под називом „Равна Романија“ добила највише гласова наших пратилаца на Фејсбуку. Побједници конкурса ће добити дипломе и новчане награде у износу од по 100 КМ, рекла је Крстајићева.

Из Туристичке организације кажу да је ово начин да наше предјеле, знаменитости и активности види што више људи, и да то буде позивница за све оне који никада нису посјетили нашу локалну заједницу. Главни циљ конкурса је промоција Романије и Сокоца.