У сусрет највећем православном празнику Васкрсу у соколачкој Установи за предшколско васпитање и образовање организован је низ активности кроз које су се дјеца припремала за долазак овог великог празника.

Једна од њих је била и представа поводом Васкрса којом је 20. априла све групе ове васпитно-образовне установе забавио аниматор и мађионичар Бобан Ратковић – Фазонко.

  • Малишани су имали прилику гледати интерактивну, едукативну и шаљиву васкршњу представу, пуну мађионичарских трикова у којој су сви уживали. Са дјецом је јако лијепо радити јер су они најискренија публика која одмах покаже да ли вас воле или не, и рад са њима сматрам изузетном привилегијом, рекао је Ратковић.

Малишани из свих васпитно-образовних група соколачког вртића учествовали су исте вечери на продајној изложби украсних предмета које су поводом Васкрса правили на креативним радионицама.

Вршилац дужности директора ове образовне установе Споменка Маловић истакла је како су у склопу радионице дјеца имала прилику да покажу своју креативност.

  • Изложени радови су настали на радионицама које су током седмице организоване у нашој установи, на којима су малишани са родитељима шарали васкршња јаја и припремали украсе за овај празник. Изложбу смо, у сарадњи са свештеницима црквене општине Соколац приредили у Парохијском дому у порти храма Светог Пророка Илије, рекла је Маловићева.

Новчана средства која су прикупљена на продајној изложби биће искориштена за куповину дидактичког материјала и играчака за полазнике ове васпитно-образовне установе.