У сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, чланови Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ су и ове године организовали хуманитарну акцију којом су помогли социјално-угрожене породице на подручју наше локалне заједнице.

Предсједник Удружења Дејан Елез објаснио је да су протеклих мјесец дана, уз помоћ суграђана сакупили 24 пакета прехрамбених производа које су данас уручили угроженим породицама.

  • У сарадњи са Црквеном општином Соколац организовали смо хуманитарну акцију у којој смо прикупљли новчану помоћ и прехрамбене производе како би помогли социјално угрожене породице и омогућили им да и они празник Христовог Васкрсења дочекају у здрављу и весељу. Намирнице смо прикупљали у маркетима „Оногошт“ док су у црквама Светог пророка Илије и Свете Петке биле постављене хуманитарне касе, рекао је Елез уз наду да ће и следеће године наставити ову традицију.

Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ сутра, на Васкрс, организује другу „Туцијаду“ и позива сву дјецу, њихове родитеље и суграђане да им се придруже у порти Цркве Светог пророка Илије од 13 часова.