Атлетичарка соколачког „Гласинца“ Сара Лучић освојила је прво мјесто у скоку увис на Међународном атлетском митингу у Бару, гдје је прескочила 181 центиметар.

Тренер клуба Неђо Ђуровић рекао је Срни да је Лучићева на почетку сезоне најавила добре резултате и да је на „првомајском митингу“ истакла кандидатуру за Медитеранске игре за такмичаре до 23 године које ће бити одржане у септембру, те очекује добре резултате и на овом и на другим такмичењима.

  • Атлетска сезона је тек почела и наша атлетичарка је кренула добро, очекујемо да ће постићи рекорд Републике Српске од 183 центиметра, који је њен, а овај пут је недостајало мало спортске среће да наступом на званичном такмичењу прескочи 184 центиметра, што је успјела у скоку ван конкуренције, навео је Ђуровић.

Ђуровић је нагласио да је Лучићева у Бару проглашена другом атлетичарком по вриједности резултата у скакачким дисциплинама, а добила је и награду.

Сокочанка Сара Лучић је репрезентативка БиХ, првак у скоку увис Српске и БиХ, вишеструки учесник Балканског првенства за сениоре, односно сениорке, учесник Европског првенства до 23 године, те екипног првенства Европе групе Ц на Кипру, гдје је освојила треће мјесто.

Међународни атлетски митинг одржан је у Бару 1. маја уз учешће 200 такмичара из 11 европских земаља, у организацији Атлетског клуба „Морнар“.