Млади атлетичари са Сокоца освојили су двије златне и једну сребрну медаљу на финалном такмичењу Малих олимпијских игара Републике Српске у Требињу.

Професор Данило Тадић из Средњошколског центра „Василије Острошки“ рекао је Срни да је златну медаљу у трци на 1.000 метара освојио Лука Кезуновић, који је овим резултатом пријатно изненадио јер се као ученик првог разреда у финалу такмичио са старијим средњошколцима.

Михајлу Мемедовићу припала је сребрна медаља у трци на 100 метара, а запажен резултат у овој дисциплини имао је и ученик из исте школе Стефан Радоња, који се пласирао на пето мјесто.

Наставник Сузана Арбиња из Основне школе Соколац рекла је Срни да је ученица ове школе Тамара Тошић освојила златну медаљу у бацању кугле и постала првак Српске у овој дисциплини у својој категорији, те додала да се од ове младе атлетичарке то и очекивало јер је и до сада биљежила одличне резултате на сличним такмичењима.

Арбиња је нагласила да је задовољна укупним наступом ученика ове школе, тим прије што је међу 16 основаца са Сарајевско-романијске регије који су се пласирали на финално такмичење у атлетици Малих олимпијских игара Српске, шест такмичара било из Основне школе Соколац.

Из Основне школе „Милан Илић – Чича Шумадијски“ са Хан Пијеска на такмичењу у Требињу учествовала су два ученика у бацању кугле, али су овај пут остали без медаља.

У Требињу је јуче одржано републичко финале у атлетици за ученике основних и средњих школа у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске, које су један од приоритетних пројеката Министарства породице, омладине и спорта.