По благослову свештенства у манастиру Пива, гдје су коначили, ходочасници из Сокоца започели су пети дан светог подвига. Пред њима је данас нешто дужа маршута, која их води ка Видровану код Никшића. Како је за „Инфо центар“ рекао један од дугогодишњих ходочасника Ненад Радовић, који је и ове године у колони, сви су добро и здрави.

  • Међусобно се помажемо и подржавамо, тако да се све препреке, у виду повреда, жуљева и напора, лакше преброде. Током јучерашњег дана нас је пратила повремена киша, али нас временске прилике не могу поколебати. Јутрос је пријатно вријеме, надамо се да ћемо избјећи неке веће валове кише, ако је буде. Вечерас ћемо ноћити у Спортској дворани у Видровану, а сутра са Божијом помоћи идемо до коначног циља – казао је Радовић.

На овом светом путу, бројни људи добре воље поклоницима пружају несебичну подршку.

  • Захваљујем се нашим спонзорима, дугогодишњим пријатељима и свима који нас на било који начин подржавају. Посебно хвала нашим породицама и суграђанима, а све ово чинимо због њих и наше Романије – додао је Радовић.

Долазак до Острошке светиње планиран је сутра, 11. маја, у вечерњим часовима, уочи празника Светог Василија Острошког. Након поклоњења моштима Светог Василија Чудотворца, причешћа и благослова, 12. маја, у потпуности ће извршити своју мисију, по тринаести пут. У Соколац се враћају истог дана организованим превозом, а из Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ позивају вјернике да дочекају групу поклоника у Цркви Светог пророка Илије на вечерње богослужење.