Чланови два карате клуба „Омладинац“ и „Гласинац“ из Сокоца освојили су укупно 15 медаља на Међународном такмичењу „Трофеј Бијељине“ у Бијељини.

На овом такмичењу учествовала су 43 клуба из Босне и Херцеговине, Словеније, Словачке, Србије, Белгије и Црне Горе са 513 такмичара.

Тренер Карате клуба „Гласинац“ Миодраг Боровчанин за „Инфо центар“ је истакао да су остварени запажени резултати које су постигли чланови овог клуба у јакој конкуренцији, те да су освојили двије златне, двије сребрне и три бронзане медаље.

  • Златне медаље освојиле су Вања Копривица у катама појединачно и Сара Пилиндавић у борбама појединачно. Сребрне медаље су припале Ђорђу Копривици у катама и Ђорђу Петрушићу у борбама појединачно. Бронзане су у својим категоријама освојили Стефан Пилиндавић, Кристијан Грујић и Стефан Јањуш – навео је тренер Боровчанин.

Каратисти „Омладинца“ освојили су по једну златну и сребрну и шест бронзаних медаља, чиме су показали још једном да је ова година за њих посебно успјешна.

Златна медаља у катама појединачно припала је Данилу Зечевићу, сребрна у борбама појединачно Николи Мијатовићу, док су бронзане освојили Ђорђе Ђуран, Павле Ерић, Немања Савчић, Александар Јакшић, Катарина Павловић и Владимир Рашевић.

Такмичење „Трофеј Бијељине“ било је припрема пред Балканско првенство у каратеу које ће бити одржано у Београду од 2. до 6. јуна, а на коме ће учествовати чланови соколачких карате клубова.