Привредници из Републике Српске наступиће на Међународном сајму технике и техничких достигнућа, који данас почиње у Београду, гдје ће се директно представити четири компаније из Српске, а више њих промовисаће се путем каталога.

Из Представништва Републике Српске у Србији најавили су да ће свечаном отварању четвородневне манифестације у 11.00 часова присуствовати министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић и шеф Представништва Млађен Цицовић.

Сајам ће у хали 1 Београдског сајма отворити министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић.

На сајму ће се, у организацији Привредне коморе Републике Српске у сарадњи са Спољнотрговинском БиХ, директно представити компаније „Вендом“ из Лакташа, „Орао“ из Бијељине, „Дм монтажа“ из Брода и бањалучки „Сатворк“.

Међународни сајам технике и техничких достигнућа један је од најзначајнијих привредних и технолошких догађаја у Србији и југоисточној Европи и има изузетан утицај на будући развој индустрије у земљи и региону.

„То је традиционално мјесто сусрета и пословних контаката, које омогућава бројним излагачима и посјетиоцима испуњење пословних очекивања“, навели су из Представништва Републике Српске у Србији.

Представништво, као и ранијих година, пружа техничку подршку Привредној комори Републике Српске у организацији наступа привредника из Српске на том сајму.

У пет хала и на отвореном простору Београдског сајма очекује се учешће више од 500 директних и индиректних излагача, производних и пројектантских компанија, научно-истраживачких и образовних институција и иновативних појединаца из тридесетак земаља свијета.

Излагачи ће представити најновија техничко-технолошка постигнућа, првенствено у области индустријских технологија.

Како је најављено, Цицовић ће након отварања Сајма посјетити заједнички штанд Привредне коморе Републике Српске.