ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 13 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 12 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 10 ͦC

Влажност ваздуха: 91%

Вјетар: јужни 1 m/s

Ваздушни притисак: 908 mbar

Падавине: 10 l/m2

Максимална температура јуче: 23 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:  Нису имале интервенција у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац:

Напајање ел. енергијом  уредно,без прекида.

Чајниче:

За данас, 24.05.2022. године планирани су радови на 10 kV воду  Заборак – Хоћевина и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:30 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Хоћевина, Стопићи, Горњи Стопићи и Милатковићи.

Рогатица:

За данас, 24.05.2022. године планирани су радови на 10 kV воду  Силос и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 15:00 часова потрошачима  у насељима: Пљешевица, Сељани и Ћемановићи.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ:

Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно,по сувим коловозима.Возачима савјетујемо опрезну вожњу,посебно на дионицама које пролазе кроз усјеке,због могућих одрона камења и земље.На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације,која регулише саобраћај.

– Због оштећења моста, забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута МII-507 граница Бродар-РС/РСР (Рудо), а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 км/х

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        20       прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   66        пријема,

ДЗ ФОЧA:          19   прегледа , 5  кућних посјета

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођена једна дјевојчица

КЦ ФОЧА: Рођене четири дјевојчице