Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, уз повољне временске услове, одвија редовно, осим на дионицама на којима се изводе радови, гдје пролазак возила регулише привремена сигнализација, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због санације кружне раскрснице на магистралном путу у Шамцу данас ће се саобраћај одвијати једном траком, наизмјенично.

До повремене обуставе саобраћаја, због деминирања, долазиће и на магистралном путу Шамац-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, од 8.00 до 14.00 часова. Обуставе ће бити у интервалима од 30 минута и 15 минута пропуштања саобраћаја.

Обустава саобраћаја због радова на снази је на магистралном путу Ламовита-Ивањска, од Верића до Ивањске. Возила се преусмјеравају на привремену обилазницу, локалним путем Ламовита-Бистрица-Ивањска.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на магистралним путним правцима Приједор-Козарац, Дервента-Жировина, Бијељина-Угљевичка Обријеж, Челинац-Котор Варош, Руданка-Добој и Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи.

Због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења изнад 10 тона по осовини, на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, граница Републике Српске и Србије, а за остала возила брзина кретања преко моста ограничена је на 20 километара на час.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, због бројних одрона и опасности од клизишта, путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Успорено се због радова саобраћа регионалним путним правцима Теслић два-Теслић три-Подјезера, Челинац-Укрина, Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Бистрица-Подграб, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово и Укрина-Горња Вијака, гдје је активирано клизиште.

На регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана саобраћаја не односи на возила Рудника и Термоелектране Угљевик.

До повремених обустава саобраћаја, због деминерања, долази на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, у времену од 8.00 до 15.00 часова.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима: Гацко-Невесиње-гранични прелаз Бакрачуша, Леденице-Црквине-Шамац и Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ ће због радова на дионици Буна-Почитељ у мјесту Шеваш Њиве од данас сваки дан осим недјеље и празника на снази ће бити дневне обуставе саобраћаја од 9.00 до 12.15 часова, од 13.15 до 15.00 часова и од 17.00 до 19.00 часова.

За вријеме обуставе саобраћај ће се преусмјеравати на алтернативне правце Тасовчићи-Тромеђа-Мостар, Тасовчићи-Маслине-Буна и Тасовчићи-Домановићи-Буна.

Због санационих радова на ауто-путу за саобраћај затворена претицајна трака од наплатног мјеста Сарајево сјевер до петље Сарајево сјевер у дужини 400 метара. За вријеме радова саобраћа се возном траком.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а у ноћним часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско, Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.