У Сокоцу, на стадиону „Бара“, јуче је одржано Првенство БиХ за млађе јуниоре и јуниорке у атлетици, на којем је учествовало 27 клубова из Републике Српске и Босне и Херцеговине. Четверосатни програм омеле су временске неприлике, али упркос томе такмичење је реализовано и постигнути су значајни резултати. Како је рекао Неђо Ђуровић, тренер у АК „Гласинац“ из Сокоца, ово такмичење је било и изборно за предстојећа балканска и европска првенства.

  • Соколачки атлетичари освојили су четири медаље, и то: Марко Мемедовић у бацању копља прво мјесто, Гордан Боровчанин у бацању кугле друго, док су Луки Кезуновићу припали друго мјесто у трци на 400 метара са препонама и треће на 110 метара са препонама. Испунили су наша очекивања. Остаје жал што је Тамари Тошић измакла медаља у бацању кугле. Била је четврта и фалило је неколико центиметара да освоји бронзу, међутим млађа је двије године од осталих који су се такмичили у истој конкуренцији, тако да њено вријеме тек долази – истакао је Ђуровић.

Многи атлетичари били су близу испуњења норме за већа првенства.

  • Истакла се пионирка Емина Омановић, из АК „Сарајево“, која је скочила 5,31 матара у даљ и побиједила, а иначе њен рекорд је 5,87. Добар је резултат и Аријана Милиција, члана АК „Сарајево“, који је побиједио у трци на 110 метара са препонама – 15,75 секунди. Ту је и Маша Гарић, атлетичарка АК „Нови Град“ из Сарајева, којој је у трци на 400 метара препоне и одличним резултатом 1:02,68 секунди, мало фалило да испуни норму. Поред атлетичара из Сарајева, добре наступе имали су такмичари из Бања Луке, Читлука, Мостара и Тузле – додао је Ђуровић.

АК „Сарајево“ представљало је 60 такмичара, који су наступили у скоро свим дисциплинама.

  • Наши атлетичари имају одличне услове за развој и рад, што је велика предност. Са млађом категоријом отворили смо сезону, а слиједе екипна и сениорска такмичења, као и митинзи. Очекујемо добре резултате. Наш клуб је прошле године проглашен за најуспјешнију екипу у БиХ тако да вјерујем да ће и у овој сезони бити обарања рекорда – казала је Вахида Козић из АК „Сарајево“.

Делегат испред Атлетског савеза БиХ на такмичењу у Сокоцу и тренер АК „Сан“ Прњавор Далибор Врховац похвалио је младе чланове свог тима, од којих је четворо учествовало у Сокоцу.

На Првенству у Сокоцу наступили су и јуниори ван конкуренције. Наредно такмичење у Сокоцу, према Календару АС БиХ и РС, биће одржано 9. јула, и то Првенство РС за сениоре и старије пионире и Атлетски митинг.