ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 11 ͦC

Најнижа температура у току ноћи:10 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла:7 C

Влажност ваздуха:  93%

Вјетар: јужни 1m/s

Ваздушни притисак: 908 mbar

Максимална температура ваздуха јуче: 15 ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: У протекла 24 часа нису интервенисале.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање електричном енергијом  уредно.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац.

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се јутрос  у РС одвија  по мјестимично мокрим или влажним коловозима. У подручјима са кишом, скрећемо пажњу на мјестимичну маглу, или ниску облачност. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, упозоравамо на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

– Због оштећења моста, забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута МII-507 граница Бродар-РС/РСР (Рудо), а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 km/h.

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         33    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   23    пријема,

ДЗ ФОЧA:          42    прегледа и  6 кућних посјета

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак.

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица.