У градићу Агринио на западу Грчке одиграла се мала драма, која је добила и судски епилог: будући младожења је, да би избjегао свадбу, инсценирао пљачку.

Све је почело када су двојица мушкараца са фантомкама упала у кућу једног пара у намери да је опљачкају и однесу накит, новац и остале драгоцијености. Али када их је станар затекао, везали су га, претукли, ставили му повез преко уста и оставили га без свјести. Тако је бар изгледало на први поглед.

Човјека су пронашли рођаци и хитно је превезен у болницу.

Као немила последица овог догађаја, отказано је венчање жртве и његове изабранице, које је било заказано само два дана касније.

Несуђени младожења боловао је дуго. Свадбу није више помињао.

Међутим, неколико мјесеци касније, током полицијског испитивања, уочене су многе контрадикторности у његовом исказу, што је код истражитеља побудило сумњу и на крају је признао да се пљачка није ни догодила.

Нико га није везао и нико ништа није украо. Тврдио је, међутим, да га је неко други премлатио, из разлога личне природе, па је измислио пљачку јер га је било срамота да се појави на венчању сав у модрицама. Шта ће млада и њена породица мислити о њему?

Признао је да је погријешио што није рекао цијелу истину.

Против њега је подигнута оптужница због давања лажних исказа и обмањивања полиције.

Међутим, после извјесног времена тужила га је и бивша вјереница, која је мјесецима била у заблуди да је пљачка осујетила њено венчање. Сад је убјеђена да је инцидент инсцениран само да не би било свадбе.

Чак тврди да јој неке драгоцјености, нестале после наводне пљачке, никад нису ни враћене.
Па је тако остала и без њих и без младожење.