Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић изјавио је да се ова установа враћа нормалном раду након што је полиција прегледом просторија установила да је јутрошња дојаве о постављеној бомби лажна.

Он је додао да све амбуланте, сале, одјељења и кабинети раде нормално, те поновио да у УКЦ-у није постављена експлозивна направа.

„Остаје горчина и згроженост свих здравствених радника да се, поред школа, напади и пријетње упућују и здравственим установама. Надам се да ово неће поновити“, рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Он је похвалио своје сараднике и припаднике МУП-а, додајући да су након јутрошње дојаве о експлозивној направи евакуисани здравствени радници и пацијенти који су могли да се евакуишу.

Ђајић је напоменуо да ниједан пацијент није био угрожен и да су сви тешки болесници који су захтијевали кисеоник и присуство љекара и сестара имали здравствене раднике уз себе.

„Честитам здравственим радницима који су остали поред тешких пацијената и пружали им адекватну здравствену заштиту не знајући постоји ли експлозивна направа и потенцијално ризикујући живот“, навео је Ђајић.

Он је изразио огорченост и згроженост што је ово била пријетња и бебама које су ноћас рођене.

Ђајић је истакао да се УКЦ у овој ситуацији показао као озбиљна и организована установа.