ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 18  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 11 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 8 ͦC

Влажност ваздуха: 88 %

Вјетар:ј-и2 m/s

Ваздушни притисак: 919 mbar

Максимална температура ваздуха јуче: 26  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа. 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање електричном енергијом данас уредно на подручју општине Соколац.

Општина Калиновик:  Данас, 03.06.2022. године, због радова на 10 kV воду  Калиновик,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 12:00 до 17:00 часова потрошачима у насељима Јажићи  и Горњи Логор, као и локалитет Интеркал.

Општина Чајниче:  Данас, 03.06.2022. године, због радова на 10 kV воду Миљено-Бучковићи,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Безујно, Бучковићи и Поповићи.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ:  Због радова на главној водоводној цијеви без воде ће данас остати насеља: Брезјак, Кула, Бјелосављевићи и Новосеоци, све до завршетка радова.

Водоснабдјевање на подручју града ће бити уредно.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по сувом и мјестимично влажном коловозу, а упозоравамо и на учестале одроне. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, посебно на дионицама на којима је због радова измијењен режим саобраћаја.

 – Због оштећења моста, забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута МII-507 граница Бродар-РС/РСР (Рудо), а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 км/х

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања.                                                                                                                                       

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        15   прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  49   пријема,

ДЗ ФОЧA:         11   прегледа, 3  кућне посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: у протекла 24 часа није било порођаја.

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица.