Ученици петог разреда Основне школе „Соколац“ отпутовали су јутрос на Јахорину, гдје се према наставном плану и програму, расписаном од стране ресорног министарства, реализује школа у природи. Из Сокоца је отпутовао 81 ученик од њих 90, колико их укупно похађа овај разред.

Директор ОШ „Соколац“ Ђорђе Рајић захвалио је донаторима, који су омогућили да сви заинтересовани ученици бораве пет дана на Јахорини, нагласивши да су њих неколицина која не учествује у овом програму, односно њихови родитељи, имали приватне разлоге.

  • Веома је важно нагласити да се школа у природи разликује од екскурзије деветих разреда, иако се у посљедње вријеме често поистовјећује. Како и сам назив гласи у питању је школа, гдје свих пет дана дјеца имају детаљно организован програм, од физичких активности и фискултуре, преко квизова знања и креативних радионица, па све до приредби, маскенбала и слично. Дакле, ова школица не подразумијева разгледање знаменитости, већ програм едукативног и забавног карактера. Имамо срећу да је Јахорина у нашој близини и испуњава све услове, неопходне за овај концепт. У посљедње вријеме врло често се сусрећемо са примјерима да се неке школе одлучују за друге дестинације, прилично урбане, које заиста нису погодне за ову врсту активности. Наша школа има дуго искуство са реализацијом поменутог програма и увијек смо имали позитивне утиске на Јахорини– истакао је Рајић.

Он је изразио увјерење да ће дјеца ових пет дана искористити на најбољи начин, да нешто науче, забаве се, одморе и да се на извјестан начин заокружи петогодишње школовање са њиховим учитељима, јер већ сљедеће године, уписом у шести разред прелазе на предметну наставу.

Повратак ученика са Јахорине планиран је у суботу, 11.јуна, у поподневним часовима.