РАСПИСАН КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА

0
360

На Универзитету у Бањалуци данас је расписан конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2022/2023. години, саопштено је из овог универзитета.

На Универзитету у Бањалуци планиран је упис 2.500 студената првог циклуса студија, и то 1.967 на буџет, 377 самофинансирајућих, 87 страних држављана и 69 ванредних из првог циклуса.

Када је ријеч о другом циклусу студија, плниран је упис 1.073 студента, од којих 643 на буџету, 286 самофинансирајућих, 71 ванредни, те 73 страна држављанина.

На трећи циклус студија могућ је упис 136 кандидата, од којих њих 122 може бити уписано на самофинансирање, а у плану је да се упише 13 странаца и један ванредни студент.

У саопштењу се додаје да је пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим чланицама Универзитета у Бањалуци радним даном од 20. до 24. јуна.

Полагање пријемног испита је 27. јуна са почетком у 9.00 часова, док пријемни испит на Медицинском факултету почиње у 14.00 часова.

Из Универзитета наводе да је објављивање резултата конкурса 29. јуна до 14.00 часова, а упис примљених кандидата почиње 4. јула и траје до 8. јула.

На Академији умјетности Универзитета у Бањалуци полагање пријемног испита траје од 27. јуна до 1. јула, од 9.00 часова.

Објављивање резултата конкурса је 1. јула у 16.00 часова, а коначне ранг-листе 4. јула, док ће упис примљених кандидата трајато од 5. до 8. јула.

На Факултету безбједносних наука Универзитета у Бањалуци полагање пријемног испита биће одржано од 27. до 29. јула са почетком у 7.00 часова, прелиминарни резултати за упис биће познати 30. јуна до 14.00 часова, док ће коначне ранг-листе бити објављене 4. јула.

Кандидати који успјешно положе пријемне испите и остваре право уписа могу то да учине од 5. до 8. јула.

Из Универзитета наводе да ће други уписни рок организовати факултети/ Академија умјетности, који у првом року не упишу планирани број студената.

Пријем докумената у другом уписном року планиран је од 29. августа до 2. септембра, док су пријемни испити заказани 5. септембра у 9.00 часова.

Кандидати који успјешно положе пријемни испит у другом року и стекну право уписа могу се уписати на студије првог циклуса од 12. до 16. септембра.

На Академији умјетности Универзитета у Бањалуци полагање пријемног испита у другом року траје од 5. до 9. септембра са почетком у 9.00 часова, а објављивање резултата конкурса је 9. септембра до 14.00 часова, а коначне ранг-листе до 12. септембра.

Упис примљених кандидата почиње 13. септембра, а завршава 16. септембра.

На Факултету безбједносних наука Универзитета у Бањалуци полагање пријемног испита у другом уписном року биће одржано 5. септембра у 7.00 часова.

Конкурс за упис студената на други и трећи циклус студија отворен је од 20. јуна до 14. октобра, а заинтересовани кандидати у том периоду могу предати своје пријаве за упис.

Информације о рангирању пријављених кандидата, коначној ранг-листи и роковима за упис биће доступне најкасније до 21. октобра на интернет страницама факултета/Академије умјетности, а упис кандидата предвиђен је од 24. до 28. октобра.

Из Универзитета истичу да је кандидат који се налази на ранг-листи до броја који је конкурсом утврђен за упис дужан приликом уписа приложити љекарско увјерење издато од регистроване здравствене установе које ће, осим налаза општег здравственог стања, укључивати налаз психолога.

Кандидати љекарско увјерење могу добити у Медицинском специјалистичком центру Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци радним данима од 8.00 до 16.00 часова, а за додатне информације треба позвати телефоном на 051/301-324.

Из Универзитета додају да кандидати који конкуришу за пријем на Факултет безбједносних наука и Факултет физичког васпитања и спорта љекарско увјерење достављају приликом пријаве на конкурс, а остали приликом уписа.

Текст конкурса за упис студената објављен је данас на веб-страници Универзитета, те у дневним новинама „Глас Српске“ и „ЕуроБлиц“.