Најспектакуларнији догађај љетње сезоне фестивал „Јахорина ХОТ“ биће одржан од 1. до 3. јула, када ће ова олимпијска планина угостити неке од најпознатијих музичких звијезда региона.

Из Олимпијског центра „Јахорина“ истичу да овај фестивал представља најбољи спој хедонизма, одмора и туризма за посјетиоце.

Први фестивалски дан, у петак, 1. јула, отвориће мега звијезда регионалне музичке сцене Владо Георгиев који ће публику и све госте Јахорине на себи својствен начин увести у овај тродневни сектакл.

Наступу Владе Георгијева претходиће дан испуњен активностима, разговорима о будућности туризма и угоститељства, али и наступ групе „Нервозни поштар“ на самом врху планине, у идиличном амбијенту познатог угоститељског објекта „Олимпијски бар“.

Централни догађај првог фестивалског дана биће наступ свјетски познатог ди-џеј Умека, али и Дејана Милићевића који ће за љубитеље електронске музике у „Олимпијском бару“ приредити журку.

У суботу, 2. јула, „Породични дан“ обиљежиће садржаји попут наступа хора „Чаролија“, културно-умјетничког друштва, јога радионице у природи, маскенбала, предавања о НТЦ учењу /учење кроз игру/.

У вечерњим часовима госте Јахорине забављаће Аца Лукас, а истог дана гости Јахорине уживаће и у добро познатим хитовима групе С.А.Р.С.

За крај „ХОТ Јахорина“ манифестације, у петак, 3. јула, заказан је концерт Светлане Цеце Ражнатовић.

Овом спектаклу ће претходити наступ Кикија Лесендрића и „Пилота“ испред „Олимпијског бара“.

Уз наступе познатих музичких звијезда, недјеља ће бити испуњена садржајима као што су „Хот дринкс фест“, „Хот тренингом“ на отвореном, односно „Зумба партијем“, док ће љубитељи гастрономије уживати у најсласнијем дијелу овог дана, а то је „Јахорина кукинг шоу“.

Организатори су истакли да су осим вечерњих концерата, сви догађаји, радионице и игре потпуно бесплатне.

Из ОЦ „Јахорина“ позивају све заинтересоване да им се придруже током тродневног спектакла и од многобројних припремљених активности изаберу свој начин да се забаве, опусте и уживају на олимпијској планини.

Сви посјетиоци Јахорине уз богат забавни програм у току љета моћи ће истински уживати у бројним новитетима.

За љубитеље адреналина припремљен је „Олимп авантура парк“, у оквиру ког је и најдужи планински боб у југоисточној Европи, атракције наутикџет, батерфлај, зиплајн, који се простире изнад акумулационог језера на врху планине, као и тауер, лупстер и скајдајв атракције.

Бициклизам, панорамско разгледање планинских врхова, вожња квадовима, картинг, дјечије атракције, едукативне и тјубинг стазе, само су дио садржаја које ће посјетиоци Јахорине моћи користити од 1. јуна.

„Фантастична манифестација `Јахорина ХОТ` представља најадекватнији увод у убједљиво најсадржајнију љетњу сезону на планини Јахорини“, наводи се у саопштењу