Новинару Радио-телевизије Републике Српске Данијелу Симићу данас је у Јагодини уручена награда компаније „Новости“ за новинарску храброст „Милан Пантић“.

Симићу, који је и предсједник Удружења новинара Републике Српске, награда је уручена током обиљежавања 21 године од Пантићевог убиства.

У образложењу награде наводи се да је Симић један од ријетких који је отишао у ратну зону у Украјини, одакле је посвећено извјештавао, како за своју матичну кућу, тако и што информације дијели са готово свим релевантним медијима у Србији и Републици Српској.

Симић је свакодневно извјештава о сукобима у Донбасу и ушао је међу првима у комплекс челичане Азовстаљ. Осим о ратним сукобима, Симић је извјештавао и о животу обичних грађана у Донбасу.

Будући да је за Симића новинарски посао испред свега, па и сопствене безбједности, он је, према оцјени жирија, достојан да постане лауреат награде за новинарску храброст која носи име убијеног дописника „Новости“ из Јагодине Милана Пантића.

Из „Вечерњих новости“, које су и кандидовале Симића за ово одличје, наводе да је у питању је дугогодишњи новинар јавног медијског сервиса Републике Српске и оснивач и главни уредник портала „Фронтал.рс“, јединог ћириличног портала западно од Дрине.

Овогодишњи конкурс трајао је до 20. маја, а лаурета је изабрао жири који су чинили представници породице Пантић, УНС, НУНС, локалног медија у Јагодини и „Вечерњих новости“.

Награда за новинарску храброст „Милан Пантић“ установљена је као знак сјећања на новинара „Новости“ који је убијен 11. јуна 2001. године.