Институт за јавно здравство Републике Српске сматра да је казна једном министру здравља казна за цијели здравствени систем, те даје безрезервну подршку министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Алену Шеранићу кога је Америка санкционисала.

„Министар Шеранић је прије свега љекар – епидемиолог који свој посао обавља стручно и професионално, што се нарочито показало за вријеме пандемије ковид 19 када је, заједно са Институтом, улагао максималне напоре како би одговор на пандемију био што адекватнији“, рекли су Срни у Институту за јавно здравство.

Из Института наводе да је министар Шеранић од првог дана радио и даље ради на унапређењу и стабилности здравственог система као и на очувању здравља становништва Републике Српске.

„Оваква казна једном министру здравља казна је за цијели здравствени систем“, наводе из Института за јавно здравство Републике Српске.

Влада САД увела је санкције министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Алену Шеранићу и предсједнку федерације БиХ Маринку Чавари.