Црвени крст Републике Српске обиљежиће данас Свјетски дан добровољних давалаца крви, а циљ је да се скрене пажња друштву на значај и потребу за безбједном крвљу и крвним дериватима.

Овогодишњом кампањом поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, која се обиљежава под слоганом „Даривање крви је чин хуманости. Придружи се акцији и спаси животе“, жели се исказати захвалност добровољним даваоцима крви за поклон којим спашавају животе и анимирати их да се у што већем броју укључе у акције даривања крви, саопштено је из ове хуманитарне организације.

Свјетски дан добровољних давалаца крви – 14. јуни посвећен је милионима људи у свијету који добровољно, анонимно и не очекујући никакву награду поводом тога, дарују крв и тиме спасавају на хиљаде живота других људи.

Црвени крст Републике Српске ће 14. јун ове године обиљежити низом активности, а вишеструким добровољним даваоцима уручиће признања за несебичну хуманост исказану даривањем крви и спасавањем живота и здравља других људи, те на тај начин изразити захвалност и поштовање најхуманијим појединцима у друштву.

У периоду од 1. јуна до 1. јула, општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске ће спровести низ активности на анимацији ученика, студената, запослених у радним организацијама, институцијама, спортиста и других грађана о важности даривања крви, те спровести акције добровољног давалаштва крви у својим локалним заједницама.