Јуче је у Центру „Сафет Зајко“ у Сарајеву у организацији Атлетског клуба „Нови Град“ успјешно завршен овогодишњи пројекат Квики (Quickie) дјечије атлетске лиге.

Поменути пројекат окупио је преко стотину дјеце која су се такмичила у четири лигашка кола и финалу. Из Атлетског клуба „Гласинац“ учествовало је петнаест дјечака и дјевојчица.

Тренер млађих категорија овог клуба Срна Рајак истакла је да су сви атлетичари били изузетно добри, та да је овај пројекат за дјецу до дванаест година и осмишљен са циљем да се кроз игру упознају са такмичењем.

  • Веза између забаве односно такмичења и тестирања (детекције), чини овај пројекат другачијим у односу на све досадашње. Поред тога што се окупљају дјеца, представљају им се вриједности атлетике кроз систем такмичења у којем прикупљају бодове и такмиче се са својим узрасним категоријама у различитим дисциплинама. Посебан циљ је да се иста дјеца спроведу кроз протокол тестирања, обраде и анализе резултата уз формирање објективног и научно заснованог мишљења о потенцијалима сваког учесника у пројекту – додала је она.

На финалном колу, учесници свих категорија наступили су на модификованом атлетском полигону, они најмлађи на полигону од 80м, док су се старији нашли на полигону дужине 300м.

Након завршеног такмичарског дијела, уприличена је додјела диплома и медаља најбољим такмичарима у овој сезони.