У сусрет дуго најављиваном концерту пјевачице Драгане Мирковић, који ће се у суботу 25. јуна одржати у Сокоцу на стадиону „Бара“, данас је организован састанак у Полицијској станици Соколац како би се договориле завршне активности око саме организације и безбједности овог концерта.

Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац навео је да је сачињен план ванредног обезбјеђења којим су предвидјели одређене активности полицијских службеника.

  • Поред полицијских службеника Полицијске станице Соколац, биће ангажован велики број припадника Полицијске управе Источно Сарајево, а све у циљу како би најављени концерт протекао безбједно. У вези са наведеним, а у договору са представницима локалне власти дошло је до измјене режима саобраћаја, те ће у суботу доћи до потпуне обуставе саобраћаја за моторна возила у улицама Цара Лазара и Милана Шарца од 16.00 часова па до завршетка концерта. Такође, договорена су и паркинг мјеста која су предвиђена за мала моторна возила испред Основне школе „Соколац“, паркинг код Спортске дворане, затим плато у улици Грује Новаковића, а за аутобусе паркинг код Војничког спомен – гробља „Мали Зејтинлик“ и простор код Аутобуске станице. Позивамо све посјетиоце концерта који буду долазили у Соколац да се придржавају упутстава полицијских службеника везано за кретање моторним возилима, усмјеравања на паркинге, односно, након паркиравања усмјеравање кретања према стадиону „Бара“ – нагласио је командир Шаренац.

Поменутом састанку су поред полицијских службеника, присуствовали чланови Организационог одбора, као и представник агенције за безбједност овог концерта.

На дан концерта, улаз на стадиону „Бара“ отвара се тачно у 17.00 часова, у 18.00 часова планиран је наступ Ди џеј Софи, док се почетак спектакуларног концерта Драгане Мирковић очекује тачно у 21.00 час. Организатори подсјећају да је уношење хране и пића на концерт забрањено.