У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се на већини путева одвија редовно, по мјестимично влажним коловозима, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/ због изградње кружне раскрснице, као и на правцу Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терет механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела „Путниково брдо два“ и на дионицама Челинац-Котор Варош и Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици регионалног пута Приједор три- ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог правца током експлоатације рудника Љубија, на правцу ентитетска граница Ћесим-Придворци, те на регионалном путу Теслић два-Теслић три ентитетска граница /Подјезера/.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја, као и на регионалној дионици Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ због рехабилитације пута, те на правцу Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на магистралним путевима Бијељина-Шепак, Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалним правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици магистралног пута Миљевина-Брод на Дрини један, у мјесту Избишно општина Фоча, мјесто Миљевина, од 7.00 до 17.00 часова, на правцу Брод-Оџак, на локалитету мјеста Полој и Лијешће, од 8.00 до 16.00 часова, на путу Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, од 8.00 до 14.00, те на регионалмном путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцима ентитетска граница /Доње Леденице/-Црквина-гранични прелаз Шамац, Добој-ауто-пут-Бањалука-Приједор-ентитетска граница Копривна, ентитетска граница Станић Ријека-ентитетска граница Каруше, ентитетска граница Бањ брдо-Бијељина-гранични прелаз Рача и ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У Федерацији БиХ од 10.00 до 22.00 часа на снази ће бити обустава саобраћаја за теретна возила на магистралном путу Јајце-Црна Ријека због одржавања вјерске манифестације „Свети Иво“, а за то вријеме алтернативни правци су преко Мркоњић Града.

У току су радови на ауто-путу А-1 у зони петље Сарајево сјевер, као и на вијадукту Клопче на дионици Зеница сјевер-Зеница југ, гдје је возна трака затворена за саобраћај.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена су на магистралном путу Церик-Лончар /на дионици Церик-пијаца „Аризона“/ радним данима од 8.30 до 16.00 часова, а алтернативни правац је Церик-Брчко-Орашје.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“ током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

До 25. јуна спорије ће се саобраћати, наизмјеничним пропуштањем возила, на правцу Цазин-Скокови-Велика Кладуша због асфалтирања пута.

Због радова се спорије саобраћа и на правцима Цазин-Велика Кладуша, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.