Вашингтон није одобрио специјални лет руског авиона у САД који је требао да превезе кући запослене у руској дипломатској мисији, саопштила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Она је рекла да САД настављају да систематски наносе штету билатералним односима, који су на најнижем нивоу.

Према њеним ријечима, Вашингтон се истакао у још једном непријатељском потезу против Русије, тиме што није дозвољен лет авиона који је требао да врати кући запослене у руским спољнополитичким институцијама и њихове породице, јавио је ТАСС.

  • Администрација /предсједника САД/ Џозефа Бајдена изабрала је да игнорише чињеницу да је то, заправо, хуманитарна акција, јер је наш авион требао да долети /у Америку/ како би повезао наше колеге којима је Стејт департмент раније издао ултиматум да до краја мјесеца морају да напусте САД, истакла је Захарова.

Захарова је нагласила да такво „пркосно“ понашање власти САД неће проћи без одговора.

  • Као што смо раније упозорили, када је руском авиону на специјалном лету забрањен улазак, неизбјежно ће услиједити контрамјере, укључујући асиметричне, о којима ћемо их обавијестити кроз дипломатске канале, у складу са успостављеном процедуром, додала је Захарова.