Међународна трка „Јахорина ултра трејл“ окупила је 360 такмичара из 22 земље, а побједници на стази од 130 километара су Дитрих Андрас из Мађарске и Нела Лазаревић из Србије.

У трци на 70 километара најбржи је био Маријан Буторац, а у женској конкуренцији Наида Авдић.

Ернис Џемиџић и Ениса Њемчевић најбољи су били у трци на 27 километра, а Самир Силајџија и Невена Јовановић у трци на 10 километара.

Лазаревићева је рекла да је било изузетно тешко због врућине, будући да је температура ваздуха износила око 40 степени Целзијусових.

„Кренули смо јуче ујутру око 5.00 часова, али сам, упркос непогодама, успела да стигнем до циља“, рекла је Лазаревићева.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић навео је да су такмичари дошли из 22 земље, на најбољи начин презентовали су Јахорину, Републику Српску, БиХ, а наградни фонд трејла износио је 15.000 КМ.

„Око `Јахорина ултра трејла` важна је добра припрема, маркација, окрепне и животне станице, као и збрињавање учесника, што нам је био и приоритет. Имали смо дежурни хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске, здравствене раднике, док радници Олимпијског центра нису спавали како би све добро прошло“, рекао је Љевнаић новинарима.

Љевнаић је истакао да је циљ да споје људе са природом, те апеловао на све да не бацају смеће када трче по шуми, него да, уколико уоче, покупе пластичну флашу, кесу…

Он је захвалио такмичарима, као и спонзорима, те јавним и приватним иституцијама које су им изашле у сусрет у организацији ове трке.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да је повезница Србије са Републиком Српском кроз ову међународну трку дошла до изражаја и да му је драго што су дио организације.

„Управо на оваквим манифестацијама у будућности треба градити љетну туристичку понуду“, оцијенио је Иконић.

Помоћник директора Туристичке организације општине Пале Владимир Клачар рекао је да подржавају све напоре и активности које Олимпијски центар спроводи и из године у годину обара рекорде и у зимској и у љетној сезони.

„`Јахорина ултра трејл` је трка која спаја људе са различитих континената, који имају један циљ – да уживају у прелијепој планини и понуди коју нуди овај регион“, рекао је Клачар.

Овогодишњи мото-трке је „Двије државе, много планина и један догађај“ јер је најдужа и најзахтјевнија трка ултра кренула из Србије, са Мокре Горе, из хотела „Ивер“ и завршила се на Јахорини, код хотела „Рајска долина“.