Директор и професори Високе школе за услужни бизнис Источно Сарајево – Соколац су боравили у Шпанији у оквиру недеље Међународне размјене наставног особља ЕРАСМУС + од 18 – 22. Јула на Универзитету Јаен (Хаен).
Поред ВУБ-а учествовало је још 11 универзитета из 10 земаља. Након регистрације учесника, присутне је поздравио председник међународне размјене испред Ерасмуса, професор Јуан Раез Падилла, који се захвалио присутнима на узетом учешћу и који је предочио све предности међународне размјене наставног и ненаставног особља у оквиру ЕРАСМУС + програма.

Потом је професор Јуан Раез Падилла представио Универзитет Јаен гдје се могло закључити да се ради о једном заиста престижном шпанском универзитету. Након тога, Проф. Марко Милошевић председник комисије за међународну сарадњу је презентовао и представио Високу школу за услужни бизнис источно Сарајево – Соколац пред званичницима Јаен Универзитета и земљама чланицама недеље међународне размене наставног особља ЕРАСМУС +.

Током боравка, професори са ВУБ-а су имали прилику да се упознају са културним знаменитостима града Јаена, обишли су зграде факултета, спортске хале, лабораторије и остале зграде у оквиру Јаен Универзитета које је детаљно представио професор Антонио Буено Гонзалес.

Надаље, професори су учествовали у семинарима, сесијама и радионицама на теме нових трендова у интернационализацији, процедурама за управљање системом мобилности и пријемом страних студената, као и управљању документима, механизмима контроле, међуинституционалним споразумима и осигурања исплата грантова за учешће у размени.


– Конкретан, практични исход учешћа у недељи међународне размјене наставног особља ЕРАСМУС + се огледа у чињеници да студенти Високе школе за услужни бизнис могу да оду 1 семестар на размјену на Универзитет Јаен или да наставе мастер студије на истоименом универзитету, с тим да ће им сви трошкови пута, боравка, хране и школарине бити покривени у оквиру ЕРАСМУС + пројекта. Овим пројектом Висока школа за услужни бизнис Источно Сарајево – Соколац је направила „велики корак“ побољшања квалитета на пољу међународне сарадње, с тим да је ово само почетак и да ће се школа трудити да већ у скором периоду омогући студентима интернационализацију и међународну размену и на другим европским универзитетима – истакао је директор Бакмаз.

У прилогу можете видјети презентацију, кратак видео представљања наше школе и фотографије са догађаја.