Сокочанин Огњен Ђурковић побједник је у скоковима у воду на такмичењу које је  организовано на Каљинском буку код Сокоца, саопштили су организатори ове дводневне спортско-забавне манифестације.

У конкуренцији 12 такмичара, друго мјесто јуче освојио је Момчило Копривица, треће Саша Шкиљевић, а за најатрактивнији проглашен је скок најмлађег такмичара Андреја Маловића.

Слободан Амовић је испред Актива младих ДЕМОС-а Соколац поручио да је основни задатак свих грађана а и шире да се ради на очувању животне средине, те послао поруку представницима локалних и градских заједница да у будућности заједнички  раде још више у циљу унапређење развоја туризма на подручју соколачке општине.

На једном од најљепших излетишта на територији општине Соколац на Каљинском буку уредили смо купалиште и створили све потребне услове како би се ова манифестација одржала. Претходних дана радили смо на уређењу купалишта, самог излетиште, чистили смо корито ријеке, направили брану како би се подигао ниво воде, столове, клупе те насули плажу и направили скакаоницу за ивођење скокова- рекао је Амовић те додао да је манифестација ревијалног и такмичарског карактера и сви заинтересовани посјетиоци су имали прилику да уз пратњу професионалних инструктора и потребну опрему изврше зароне на само дно Бука.

Инструктор роњења Емир Ханић јуче је, као и његове колеге из Ронилачког клуба „Амфибијас Сепет“ из Сарајева, заинтересованима на Каљинском буку презентовао стандарде у роњењу.

  • Морам да истакнем да ово није ронилачка обука, ово је процес гдје ће посјетиоци имати прилику да осјете и доживе чари роњења. Док курс роњења траје око два мјесеца– рекао је Ханић.

Организатори скокова у воду на ријеци Каљина Актив младин ДЕМОС-а, подсјећају да ће и данас од 12.00 часова заитересована лица моћи да присуствују едукацији роњења на Буку, уз пратњу чланова ронилачког тима из Сарајева.